hoge bloeddruk verlagen

Hoge bloeddruk verlagen? Pas deze 3 tips snel toe!


Hoge bloeddruk verlagen? Dan heb ik vandaag een artikel voor je waar je een hoop tips uit kunt halen als je bloeddruk te hoog is. Als je op deze pagina bent gekomen dan heb je waarschijnlijk last van een te hoge bloeddruk.

Het is verstandig van je dat je op zoek gaat naar tips om je bloeddruk te verlagen.

Een (te) hoge bloeddruk is namelijk niet alleen vervelend in het dagelijks leven maar je zal ongetwijfeld ook weten dat dit een gevaar kan vormen voor je gezondheid.

Je hoort tegenwoordig steeds vaker dat mensen te kampen hebben met een bloeddruk die te hoog is, tijd om te kijken wat je hier zelf aan kunt doen en hoe je dit kunt voorkomen als je bloeddruk straks weer op een gezond niveau zit.

Wat is je bloeddruk en waar bestaat die uit?

Je bloeddruk is de druk die nodig is om het bloed via je hart door je hele lichaam heen te pompen.

Om je bloed op alle plekken in je lichaam te kunnen krijgen zodat alle aderen, spieren en bloedvaten voorzien worden van voldoende vers bloed met zuurstof is het belangrijk dat er een bepaalde druk heerst.

Zonder deze druk zal het bloed niet overal aan kunnen komen waar het wel vereist is.

Je bloeddruk is onder verdeeld in 2 verschillende drukken, het gaat hierbij om de onderdruk en de bovendruk.

Wat is hypertension (Hypertensie in goed Nederlands)?

Als je een te hoge bloeddruk hebt dan wordt dat vaak ook wel aangeduid met het woord hypertension.

Een normale bloeddruk is een waarde van 120/80 wat ook wel aangeduid wordt als 120 over 80.

Wat is bovendruk?

Systolische bloeddruk is de bovendruk, deze druk is de druk die heerst wanneer je hart het bloed je aderen in pompt. Zoals hierboven aangegeven is een normale waarde voor de bovendruk rond de 120.

Alles boven de 139 wordt gezien als een te hoge bloeddruk, ook wel bekend als de hypertension.

Wat is onderdruk?

Als we spreken over de onderdruk dan hebben we het over de diastolische bloeddruk. Dit is de bloeddruk tijdens de rust, wanneer het hart dus niet samen knijpt en het bloed door je aderen duwt.

Deze waarde is bij een normale bloeddruk zo rond de 80.

Wanneer is er sprake van een hoge bloeddruk?

Een bovendruk boven de 139 wordt gezien als een te hoge bloeddruk, ook wel bekend als de hypertension.

Als je onderdruk minimaal 90 is dan ook een te hoge bloeddruk.

Hoe kan je zelf je hoge bloeddruk verlagen?

bloeddruk metenHet is altijd even schrikken als je een te hoge bloeddruk hebt. Maar gelukkig kan je er zelf een hele hoop aan doen om je bloeddruk te verlagen.

Het is natuurlijk altijd beter om te voorkomen als te genezen maar er is vaak niet echt een heel groot probleem als je bloeddruk te hoog is. Het gezond is het allerminst dus het is wel zaak om zo snel mogelijk ervoor te zorgen dat je boven en onderdruk weer normale waardes aanneemt.

Als je onderstaande adviezen en tips ter harte neemt zal je al een groot gedeelte van de slag gewonnen hebben en misschien zelfs wel je te hoge bloeddruk vaarwel kunnen zeggen.

1) Controleer je bloeddruk thuis met een bloeddruk meter

Er zijn zoveel mogelijkheden om je gezondheid thuis te monitoren en zeker in het geval van je bloeddruk is het heel goed mogelijk om de waardes thuis in de gaten te houden.

Dit doe je met een sfygmomanometer, ook wel bekend onder de naam bloeddruk meter.

Met deze meters kan je binnen een minuut al zien wat je onderdruk en overdruk waarde is op dat moment.

2) Eet eens wat meer vezels

In een uitgebalanceerde voeding zitten een hoop vezels. Vezels zijn onverteerbaar en hierdoor worden je darmen aan het werk gezet. Maar misschien nog wel belangrijker is dat dagelijks voldoende vezels eten bijdraagt aan een uitgebalanceerd voeding patroon.

Vezels zorgen er onder andere voor dat je langer een voldaan gevoel hebt, hierdoor zal je langer vol zitten en minder snel toegeven aan ongezonde snacks of tussendoortjes.

Met een evenwichtig voedingspatroon wordt afvallen een stuk eenvoudiger.

Een lager vetpercentage en dus een gezonder lichaamsgewicht draagt bij aan lagere bloeddruk waardes.

Fruit als appels en peren hebben bijvoorbeeld een hoog vezel percentage. Belangrijk is dan overigens wel dat je ze niet schilt maar met de schil opeet. Direct onder de schil zitten de meeste vezels en gezonde voedingsstoffen.

3) Drink geen energy drankjes meer

Als je vermoeid bent of wel een oppepper kan gebruiken dan is het vaak gebruikelijk om naar een energy drankje te grijpen. Buiten het hoge percentage aan suikers in deze drankjes om zijn deze drankjes heel slecht voor je als je kampt met een hoge bloeddruk.

De aanwezige cafeïne en taurine hebben een slechte invloed op je bloeddruk en het functioneren van je hart.

Stop dus direct met het drinken van energie drankjes.

Een goed idee is het om minder snelle koolhydraten te eten/drinken hierdoor zal je veel minder pieken in je bloedsuiker spiegel krijgen waardoor je minder energie kwijt bent.

 

Heb je alle tips toegepast en heb je nog steeds een te hoge bloeddruk?

Bovenstaand heb je een hoop adviezen en tips gehad. Ik zou je aan willen raden om ze allemaal zo snel mogelijk toe te passen want het is naast ongezond ook gevaarlijk om een te hoge bloeddruk te hebben.

Daarnaast is een bloeddruk die constant te hoog is vaak een voorloper van allemaal andere kwalen en gezondheidsproblemen die je maar beter kunt voorkomen als genezen.

Als je ondanks alle tips qua bewegen en gezond eten nog steeds je te hoge bloeddruk niet hebt kunnen verlagen dan wil ik je met klem aanraden om eens naar de huisarts te gaan.

De huisarts kan je bloeddruk meten en misschien wordt het wel tijd om eens doorverwezen te worden naar een specialist, maar een huisarts kan natuurlijk ook medicijnen voorschrijven die je kunnen helpen om je te hoge bloeddruk snel te verlagen.

Alhoewel ik geen arts ben zou ik ten alle tijden willen adviseren om vooral te beginnen met het veranderen van je beweging en voedingspatroon, vaak kan dit al voor bewonderenswaardige resultaten zorgen maar als je het niet vertrouwd dan is het altijd verstandig om een afspraak te maken bij je huisarts.

Hoge bloeddruk verlagen met de afslankrecepten bijbel

Hierboven heb ik je een aantal tips gegeven die je helpen om je bloeddruk te verlagen.

Als je meer tips en meer dan 100 gezonde recepten wilt hebben om zelf je bloeddruk te verlagen dan kan ik je de afslankrecepten bijbel van Oscar Helm aanraden.

Oscar heeft een prachtig boek geschreven dat vol staat met handige tips en gezonde recepten waar je hoge bloeddruk zeker van zal dalen. De recepten zijn stuk voor stuk laag in koolhydraten en hoog in eiwitten en vezels.

Je zult zien dat je met het eten van deze heerlijke en vooral gezonde recepten afvalt en je bloeddruk waardes eindelijk weer onder controle krijgt.

Klik hieronder en ga direct door naar de kortingspagina van de afslank recepten bijbel!

afslank recepten bijbel kopen

 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *